osteospermum.com logo osteospermum.com logo
  Click here to visit the Sunadora® website   welcome to the osteospermum website  

Dit is de officiële website voor de Spaanse Margriet.

De botanische naam voor Spaanse Margriet is Osteospermum. Die naam is afkomstig uit het Grieks osteon (= been) en Latijns spermum (= zaad). Osteospermums behoren tot de plantenfamilie van de composieten of margrietachtigen (Asteraceae) en worden daarom wereldwijd ook wel vaak African Daisy, South African Daisy, Cape Daisy en Blue-eyed Daisy genoemd.

De Spaanse margriet is een niet geheel winterharde vaste plant en wordt daarom vaak gemakshalve als éénjarig beschreven. De planten kunnen echter d.m.v. stekken vermeerderd of in een vorstvrije omgeving overwinterd worden. Vroeger behoorde Osteospermum tot het geslacht Dimorphotheca, waarmee ze nog vaak verward worden. Dimorphotheca of Star of the Veldt is nu alleen een éénjarige soort die veel op de Spaanse Margriet lijkt.

Er is veel informatie op onze site, maar momenteel helaas nog alleen in het Engels. Maar.....vertalingen zitten er aan te komen! Intussen nodigen we iedereen die vragen heeft uit om contact met ons op te nemen via email of door vragen te stellen (in het Nederlands, Duits of Engels) op onze Facebook site!

Bovendien maken de eerste 888 Facebook fans kans op gratis pakjes Osteospermum zaad!

 
 
sign up to our newsletter   follow us on twitter   join us on Facebook